Факти, Анализи, Коментари
   8 Февруари 2023
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
55% от българите смятат, че членството на страната ни в ЕС е нещо добро
17 Октомври 2018
Процентът е по-нисък от този на европейците като цяло - 62 на сто от които смятат, че членството на страната им в Европейския съюз е нещо добро, а 68% са на мнение, че страната им е спечелила от членството
55% от българите смятат, че членството на страната ни в ЕС е нещо добро, сочи проучване на „Евробарометър“, направено през септември т.г. Това е с 1 на сто повече спрямо април.

В същото време процентът на сънародниците ни, които са на мнение, че България е спечелила от членството си в Съюза е 60% - увеличение с три процентни пункта от проучването през април 2018.

Процентът е по-нисък от този на европейците като цяло - 62 на сто от които смятат, че членството на страната им в Европейския съюз е нещо добро, а 68% са на мнение, че страната им е спечелила от членството си в него.

Почти всички резултати, измерващи подкрепата за ЕС, показват значителен възход след референдума в Обединеното кралство през 2016 г., което според „Евробарометър“ е резултат от потенциалното влияние на Брекзит.

53% от анкетираните смятат, че оттеглянето на Великобритания от ЕС ще има отрицателни последици за Съюза в бъдеще.

Запитани как биха гласували, ако утре в България се проведе референдум за членството на страната в Общността, 59% от анкетираните българи казват, че биха подкрепили оставането ни. Това е значително по-малко от средния резултат за целия ЕС - 64%.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.