Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Честита 2017-а година!
1 Януари 2017
Да си пожелаем тази година да е по-мирна, добра и благоденстваща
Първи Новата 2017-а година посрещнаха островите Самоа, Тонга и Кирибати от Полинезия. Последваха ги Нова Зеландия, руските полуострови Чукотка и Камчатка, Австралия, Япония и Индонезия. Впечатляващи шоута с фойерверки имаше в най-големия град в Нова Зеландия Оукланд, Хонконг и Австралия.

В най-големия град в Нова Зеландия Оукланд Новата година беше отбелязана със светлинно шоу. Фойерверки бяха изстреляни от "Скай тауър" в Оукланд, която със своите 328 метра е най-високата сграда в града. 

Кулминацията на тържествата в Австралия беше в пристанището на град Сидни, където имаше впечатляващо светлинно шоу. Около милион и половина души са гледали на живо пищното шоу.

Въпреки заплахите на джихадистите, милиони хора по света отпразнуваха заедно и на открито настъпването на 2017-та. 

Хиляди излязоха по улиците на иракската столица Багдад броени часове след като бомбени атентати отнеха живота на 27 души. Небето над Червения площад в Москва беше буквално озарено в червено от зарята. 

Многобройни бяха празнуващите и в европейските столици.Половин милион души изпълниха Шанз-Елизе, сто хиляди излязоха на брега на Темза и още много пред Бранденбургската врата. За сигурността на празнуващите във Франция беше мобилизирана цяла армия от полицаи, жандармеристи и войници. 
Хората в Берлин бяха охранявани от тежко въоръжени полицаи. Бетонни блокове и бронирани машини бяха поставени на входовете на площада, за да предотвратят повторение на атаката с камион от 19 декември. 

Аналогични мерки бяха взети и на "Таймс Скуеър" в Ню Йорк, където също посрещнаха 2017 година. Празнуващите бяха приветствани от новоизбрания президент Доналд Тръмп в присъщия му маниер - чрез Туитър, повтаряйки предизборния си призив „Да направим Америка велика отново!“

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пък обеща на сънародниците си, че в скоро време ще могат да се чувстват защитени: Научните изследвания и разработването на военно оборудване от най-ново поколение активно прогресира и подготовката за пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета е в последния си етап.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.