Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е Световният ден на околната среда
5 Юни 2015
Всяка година на този ден членовете и институциите на световната организация потвърждават ангажимента си за опазване на планетата

Днес е Световният ден на околната среда. Той се отбелязва в цял свят от 1973 г. по решение на Конференцията на ОН по проблемите на околната среда, проведена в Стокхолм, Швеция, през 1972 г., съобщи КРОСС. На този форум е приета Декларация за околната среда – първият международен договор за принципите за екологична защита на Земята.

Световният ден на околната среда е ден, в който всеки трябва да стане „зелен” и да предприеме действия за запазване на планетата за бъдещите поколения – от децата в училище до населението на дадена община и от всеки отделен човек до многонационалните корпорации.

В отбелязването на 5 юни се включва и софийска община с акция за събиране на опасни отпадъци пред сградата на Столичния инспекторат на улица "Париж" N 5. Директорът на инспектората Веска Георгиева допълни:

Днес ще спрем автомобилите на бензин и дизел и ще ги заменим с електромобили. Това са 6-7 автомобила, които още се движат в различните райони, и с тях Столичен инспекторат ще извършва своята дейност. Като част от програмата е пунктът за събиране на опасни отпадъци от бита. По този начин ще обърнем внимание на нашите съграждани, че има много лекарства, изостанали бои, всякакви опасни отпадъци, които следва да предават разделно и да пополяризираме графика за събиране на тези отпадъци в различните райони.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.