Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Връчиха наградите за принос към обществения мир в България
13 Май 2015
Те се връчват традиционно от двуезичното издание "Заман-България“

Военният клуб в София бе домакин снощи на десетото издание на награждаването за принос към обществения мир в България. То се организира традиционно от двуезичното издание "Заман-България“. Сред първите носители на престижната награда преди 10 години е първият демократично избран президент на страната ни д-р Жельо Желев.

Философията на двуезичното издание "Заман" е да насърчава мира и обществения диалог в периода на демократичните промени у нас. Председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров каза, че въпросите на толерантността и разбирателството са основните във всяко едно общество. Премиерът Бойко Борисов в послание до наградените заяви, че успехът на една държава се постига, когато се преодолеят различията. Сред наградените бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова, омбудсманът Констатин Пенчев, музикантът Теодосий Спасов, отец Иван от Нови хан, джаз и етноизпълнителката Йълдъз Ибрахимова. Голямата награда на читателите на "Заман-България" беше присъдена на историка и културен антрополог Антонина Желязкова.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.