Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дарения за детски болнични отделения за над 500 000 лв пристигат утре
9 Септември 2009
Жестът прави Британската организация " Хуманитарна помощ на профсъюза на работещите в комуникациите"

На 10 септември 2009 г. в България пристигат 11 камиона с дарения на стойност над 500 000 лева. Дарението ще бъде направено от доброволци на Британската организация „Хуманитарна помощ на профсъюза на работещите в комуникациите” (CWUHA).

Български деца от социалните домове и медицински заведения във Видин, Монтана, Кула, Кюстендил и София ще получат медицинско оборудване, техника, дрехи, интерактивни игри и консумативи. Част от дарението включва и финансова помощ, с която предварително бе закупено обзавеждане чрез посредничеството на българската неправителствена организация Сдружение „Един живот”, която е местният партньор на CWUHA.

След направеното миналата година дарение в четири социални домове и детски болници, ръководството на организацията CWUHA взе решение отново да подпомогне нуждаещи се детски заведения в България. Тази година материална помощ ще получат Детското отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка” АД – гр. Видин, Детското отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев” АД – гр. Монтана, ДДУИ „Св. Димитър” – гр. Кула, Патологичното отделение на Първа АГ болница „Св. София” – гр. София и училище в ромската махала на гр. Кюстендил.

Събраните средства са дарение от английски и ирландски граждани, заети в телекомуникационния сектор и пощенските услуги, както и от техните семейства и приятели.

През 2008 г. представители на организация CWUHA посетиха България и избраха 4 детски заведения в Брацигово, Панагюрище, Плевен и Кюстендил за първото свое дарение в размер на 1 милион лева.

Водещ  принцип на CWUHA е да доставя своята помощ лично до тези, които в най-голяма степен се нуждаят от нея. В камионите, освен шофьори, пътуват и представители на дарителите, като по този начин се избягва възможността от недобронамерени посредници или злоупотреби с набраните средства.

Друг отличителен белег в работата на CWUHA е, че доброволците не получават заплати или хонорари за своята дейност. До минимум са сведени разходите по поддръжка на офиса на организацията, тъй като тя не плаща пощенски, телефонни и интернет такси, а камионите, използвани за доставка на помощите, се предоставят безвъзмездно от Британските кралски пощи и Британския телеком.

Предварителният подбор и оценката на нуждите на домовете в България както през 2008 г, така и сега се осъществи с подкрепата и активното съдействие на българското сдружение „Един живот” (http://www.onelifecharity.org/). Сдружението беше избрано за партньор по препоръка на българското посолство в Лондон миналата година. От 2004 г. сдружение „Един живот” организира благотворителни прояви, чрез които подпомага лечението на деца, страдащи от трудно лечими заболявания. 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.