Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Скандална шега в Радио 2 на BBC взе няколко глави
31 Октомври 2008
Шефката на радиото подаде оставка, отстраниха от ефир за 3 месеца най- популярния радиоводещ в Англия
Андрю Сакс, популярен актьор и обект на злостната шега
Андрю Сакс, популярен актьор и обект на злостната шега

Лесли Дъглас, шеф на Радио 2, подаде оставка

Джонатан Рос ще загуби 1 млн паунда заради шегата

Няколко сътрудници на BBC платиха с работните си места заради скандално обаждане по телефона в радиоефир. Лесли Дъглас, редактор на Втори радиоканал на BBC подаде оставка, която бе приета от шефа на медийната корпорация Марк Томпсън. Тя заяви, че прави това по собствено убеждение и без натиск. Преди това заявление за напускане подаде и водещият на скандалното предаване Ръсел Бренд. За три месеца неплатен отпуск от ефира е отстранен и водещият Джонатан Рос. Предполага се, че този принудителен отпуск ще му струва един милион паунда. Той вече се извини за пошлата шега, разиграна от него и Бренд в радиопредаването. Рос нарече изцепката си " детинска и необмислена постъпка".

На 18 октомври водещият на Втори радиоканал Ръсел Бранд и гостът му Джонатан Рос, също сътрудник на BBC, скроиха злобна шега на известния британски актьор Андрю Сакс. По време на предаването те четири пъти са се обадили на неговия телефон и са оставили съобщения на телефонния му секретар. В едно от съобщенията Рос казва, че Бранд е преспал с внучката на Сакс, 23 годишната Джорджина Бейли.

След ефира повече от 18 000 слушатели са изпратили оплаквания в BBC. Генералният директор на корпорацията заяви, че е поръчал вътрешно разследване и се извини пред актьора и неговите близки.

" Поднасям личните си извинения на Андрю Сакс, на семейството му и на всички британци, които плащат телевизионна такса, във връзка с абсолютно неприемливата програма в ефира на Втори радиоканал", се казва в официалното изявление на Томпсън.

" Ние прекрасно разбираме, че понякога шегите са на ръба на границата на приличието, но този случай явно излиза извън общоприетите рамки. Очевидно е, че обществеността е възприела шегата на водещите за оскърбителна и аз напълно споделям това мнение", казва още шефът на BBC.

Свое разследване провежда и Оfcom - организацията, която регулира работата на британската телекомуникационна индустрия.

В интервю за в. Sun внучката на популярния актьор Джорджина Бейли заявява, че водещите " трябва да платят с работните си места за изцепката си". Тя казва още, че дядо и е " много разстроен и иска да забрави колкото се може по- бързо за това."

" Какво смешно може да има в унизяването на възрастен човек, който в живота си никого не е обидил"- добавя тя. По нейните думи, Бренд и Рос са " недостойни дори за презрение". " Ужасно е, че те са записали всичко това на телефонния секретар на дядо ми, но най- поразителното е, че BBC е сметнало за възможно да бъде излъчено в ефир, когато все още е можело всичко да се спре. Очевидно някой от ръководството на корпорацията е решил, че това е смешно и напълно подхожда за общонационално радио. Очевидно някому е изневерило чувството за мярка".

Във вторник вечерта Сакс е разказал пред BBC, че след ефира Рос лично му е поднесъл писмо с извинение и букет цветя. Но от Бренд няма никакви новини, добавил актьорът. 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.