Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Аплодирани в Европейския парламент- Кристиана, Валя и останалите
11 Октомври 2007
Българските медици, претърпели 8 години затвор в Либия, гостуваха по покана на Ханс- Герт Пьотеринг
Европейските депутати станаха на крака пред нашите медици
Европейските депутати станаха на крака пред нашите медици

Европа ни помогна, казаха нашите медици

Днес е голям ден за Европейския парламент, защото можем да кажем "Добре дошли" на българските медицински сестри и лекари, които бяха затворени в Либия. Европейският парламент е наистина щастлив, че те са сред нас и че ги посрещаме като свободни български и европейски граждани, заяви Ханс-Герт Пьотеринг. Това заяви председателят на Европейския парламент, когато те гостуваха вчера там по негова покана.

Много институции и политически личности дадоха принос затворът за тях да свърши и да са свободни. Искам да кажа от името на Европейския парламент, че парламентът винаги ги е подкрепял докато бяха в затвора и се е надявал, че ще излязат на свобода, каза председателят на европарламента.

Според него Европейският съюз е обединен от солидарността и всички европейци са били обединени в солидарността си с българските медици.

Задължение на европейските институции и главно на Европейския парламент е да защитават човешките права. Ето защо се радваме, че вие днес сте тук. Добре дошли обратно в Европа, изтъкна Ханс-Герт Пьотеринг.

В отговор на въпрос Валентина Сиропуло заяви, че Европейският съюз е направил невероятното, направил е чудо, постигайки тяхното освобождаване от либийски затвор с общи усилия. Всички европейски институции в един момент заработиха единно за освобождаването ни и им благодарим за това.

Валентина Сиропуло отбеляза, че либийски компенсации не могат "да възстановят онова, което Либия ни отне".  Имаме нужда от морална и материална помощ от хора, които разбират същността на това, което ни се е случило. А не от Либия, която искаше да посегне и на нашия живот. Очакваме помощ от Европейския съюз.

Тази борба, която цяла Европа водеше за нашето освобождаване, трябва още малко да продължи - след като сме на свобода, да може да ни се помогне да се интегрираме в обществото, да продължим живота по някакъв начин, изтъкна тя.
 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.