Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гробищна мистерия във Велико Търново
5 Октомври 2007
Чиновнически гаф с объркани гробове може да доведе до ексхумация

Как ще се почувствате, ако ви кажат, че гробът на любимата ви жена и майка, на която десет години носите цветя, е празен, а тя самата лежи някъде другаде? Дори не е ясно къде. В такава ситуация в момента са изпаднали 46 годишният Стефан Боянов и дъщеря му Кремена, които наскоро са оградили и сложили паметник на гроба на Геновева Събева. Направо може да се каже - на многострадалната Геновева... Историята описва в днешния си брой великотърновският в. "Янтра".

Младата жена си отива от нелечима болест през 1997-ма, съпругът и я изпраща на показано от служителката в гробищния парк място в присъствието на близки, роднини, колеги, приятели, както си му е редът. Тогава човекът плаща 10 000 лв за два парцела за вечни времена. Години наред семейството се грижи за гроба на своята близка. След благоустрояването му внезапно вдовецът и дъщерята на Геновева получават нотариална покана от общинското предприятие "Обредни дейности" Велико Търново чрез нотариус. Стряскащо за тях, а и за всеки, който би прочел адресиран към себе си подобен текст, те са обвинени в самонастаняване в чужда собственост и оскверняване на чужда памет. Нещо повече, в документа се нарежда те да махнат оградата и паметника, иначе ще бъдат пратени на прокурор...

Очевидно според този документ излиза, че починалата преди 10 години Геновева не лежи в гроба, който близките и посещават. Макар че е положена там пред очите на целия "Телферен завод", както казва вдовецът. Човекът си пази двете фактури отпреди 10 години и може да докаже, че е платил, само дето чиновниците очевидно не са твърде наясно кои места отговарят на техните регистри. Те просто са дали ход на жалба, подадена от вдовицата и дъщерята на човек, погребан в съседство. И те платили за семейна гробница, а сега се оказва, че на празното според регистрите място има заровена жена.

Изобщо твърде зловеща гробищна мистерия са заплели някои чиновници в гробищата отпреди десет години, лошото е, че целият персонал е нов и няма и кой да отговаря за тази каша. Да не си на мястото на шефа на гробищата точно сега...Като нищо може да се стигне дотам вдовецът да поиска ексхумация, за да докаже, че в спорното място лежат останките точно на любимата му млада съпруга. Пази боже, чиновниците не заслужават това...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.