Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
10 българи вече ходят на работа с частен самолет
2 Октомври 2007
Богатият герой на нашето време живее като гражданин на света, поне 200 000 у нас го правят
Цените на джетовете са между 100 000 и 800 000 евро
Цените на джетовете са между 100 000 и 800 000 евро

Яхтата е другата любима играчка на богатите

Часовник за 98 000 евро бе поръчан на изложението

Десет българи вече ходят на работа с частни самолети. Цената им варира между 100 хиляди и 800 хиляди евро. Информацията е от компанията "Даймънд еъркрафт". Баровското изложение Lux only изкара на бял свят и други подробности от света на богатите у нас. Като начало, те са поне 200 000- данните са от проучване на "Маркет линк", цитирано във в. Стандарт. Според него около 3.5% от българите определят себе си като много богати. Сред тях милионерите са не повече от 10 000. Останалите разбират богатството си като стил и начин на живот.

 Точно за техните потребителски интереси са и експонатите на изложението в "Шератон". Там може да се купи в момента лимузина "Висман" за 200 000 евро и "Мазерати" за 500 000 британски лири. Впрочем всичко може да се купи- от самолет и яхта до бижута за стотици хиляди евро. Само часове след отварянето на панаира-чудо, роден бизнесмен направи поръчка за часовник "Турбиен" на "Шопар" за 98 000 евро.

Според изследването на "Маркет линк" богатият герой на нашето време живее като гражданин на света. Той има жилище в Испания или на Френската Ривиера, през зимата кара ски в Алпите, лете е на яхтата си, през уикенда играе голф. Колекционира изкуство. Млад е, има собствен бизнес. Говори свободно няколко езика, има диплома от престижен университет и е натрупал известно състояние зад граница, но предпочита да го харчи у нас.

 Напук на обедняването напоследък, клуб"Милионер" се е увеличил с 2% през последните четири години. От тях, разбира се, най-много печелят агенциите за недвижими имоти, защото по правило те инвестират в скъпи имоти. Жилища в най-елитните столични квартали си купуват бизнесмени на възраст между 30 и 50 години.

Показността им е чужда, "детската" болест на новозабогателия да се фука със скъпа кола, а да живее в панелен комплекс, вече почти изчезна, богатите предпочитат да живеят луксозно и да се забавляват по същия начин, а не да парадират с имане. Сред най-богатите българи са хората със собствен бизнес, както и представителите на големите световни фирми.



последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

lew4o
01 Nov, 2007 | 11:05

kak uspjahte da gi prebroite be ,ili gi opredeljate po mirizmata na parfjuma!!!:/NE TAKA DRUGARI NE MOJE TAKA DA SE PI6E poogledaite se naokolo i 6te widite kolko mnogo milioneri ima! po4wame s u4itelite:))))


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.