Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румяна и Сотир Дячки преоткриват авантюризма в Ботсуана
1 Октомври 2007
От октомври “Другата България” се пренася в световната столица на модата Милано

Авантюристи или пътешественици са Румяна и Сотир Дячки. Защо семейството избира живота в Ботсуана – ще разкаже предаването “Другата България” тази неделя, 30 септември.

Екипът на документалната филмова поредица ще разкрие защо през последните 10 години Ботсуана се превръща в една от най-атрактивните туристически дестинации в Африка. Освен чрез хитовия през 80-те „Боговете сигурно са полудели”, страната става все популярна и чрез добрия климат и невероятна природа и изобилие.

Изкушени от тези дадености на африканската държава са и българите Румяна и Сотир Дячки. Предизвикателството Африка за тях стартира преди повече от 14 години. Собственото им любопитство и добрите възможности за професионална и лична реализация ги довеждат в Ботсуана през 1993 г.

Именно от Сотир зрителите на предаването ще научат как страната решава проблема с недостига на вода и какви усилия полага правителството в търсене на алтернативни водоизточници. “Другата България” и Nescafe Gold откриват българина в малка частна фирма, занимаваща се с водоснабдяване, канализация и ВИК на сгради. От съпругата на Сотир Румяна, която е преподавател в катедрата по гражданско инженерство на университета в Габороне, ще разберете как се развива образователната система в Ботсуана.

Гледайте „Другата България” и следващата неделя 07 октомври, когато ще ви запознаем с българите, работещи в медийната империя на Берлускони в Милано, Италия.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.