Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Опасни бебешки проходилки иззеха от пазара в САЩ
29 Септември 2007
Пореден скандал с детски стоки, произведени в Китай, нов смъртен случай

Компанията Kolcraft Enterprises, производител на мебели за деца, прибра от пазара 425 000 проходилки  от типа Sesame Beginnings след смъртта на десетмесечно дете от удушаване. За това съобщава  AFP. Компанията спира общо 12 модела мебели и уреди за деца, всички те произведени в Китай.

През този месец в САЩ бяха прибрани обратно около милион детски креватчета от моделите Simplicity и Graco след като три деца починаха заради дефекти в конструкцията.

Това не е първият скандал с детски стоки китайско производство. По-рано компанията Mattel, един от най-големите в света производители на играчки, върна обратно няколко милиона бройки от своята продукция, произведени в Китай. В Mattel решиха, че играчките биха могли да предизвикат у децата отравяне с олово.

В случая с детските креватчета, причинили смъртта на три деца, част от вината за случилото се лежи на родителите или на тези, които са ги сглобявали. Те са поставяли подвижните стени нагоре с краката, заради което в креватчето се е образувала ниша, в която децата са се изтъркулвали и там са се задушили. Такова креватче е причинило смъртта на деветмесечния Лиам Джоунс през април 2005, през ноември 2006 по същия начин умира шестмесечният Едуард Милууд, третата смърт е в креватче нов модел, който не е в списъка на изземваните от пазара. Родителите на едно от починалите деца вече е подало съдебен иск срещу производителите в началото на септември.

Комисията за безопасност на потребителските стоки в САЩ е установила, че в капана на тези креватчета са попаднали общо 7 деца, а пострадалите от двата модела са 55.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.