Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес излиза на пазара новата Книга на Гинес за 2008-ма
28 Септември 2007
Това е 52-рото поредно издание на най-куриозните рекорди в света


В книгата на 2008-ма е публикувана информация за повече от 1500 нови рекорди в най-различни категории, сред които има и достатъчно екзотични като "Концерт на най-дълбоко място" и "Концерт на най-високо място".

Оказва се, че британската група Jamiroquai веднъж е свирила на височина 10 км в специално оборудван "Боинге-737", а британската певица Кети Мелуа е пяла на нефтена платформа на 303 м по-ниско от морското равнище до норвежките брегове.

В новото издание на Книгата на Гинес попада и групата Rolling Stones с турнето си A Bigger Bang Tour, определено за "Най-успешното турне в историята" с приход от 437 млн долара.

Мадона пък е удостоена със званието "Най-успешната изпълнителка", защото миналата година с турнето си Confessions спечели почти 200 млн долара.

Песента на Бинг Кросби White Christmas, създадена през 1942 година, досега се счита за "Най-продавания сингъл" - от нея са продадени не по-малко от 50 млн копия.

Актьорът, чийто филми са спечелили най-много пари, се оказва Самюел Л. Джаксън. 75-те филма, в които е играл, са донесли общо 7.84 млрд долара.

Том Круз пък е обявен в новото издание за най-влиятелен актьор на база на хонорарите му и на споменаването му в медиите през последната година. Званието "Най-влиятелна актриса" си делят бившата и сегашната жени на Брад Пит - Дженифър Анистън и Анджелина Джоли.

Филмът "Казино Роял" с Даниъл Крейг е обявен за "Най-успешната "бондиада" на всички времена", приходът от него е 587 долара.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.