Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Снимка на изчезналата Мади в Мароко подлуди медиите по света
27 Септември 2007
За съжаление, надеждата се оказа фалшива- детето на снимката е 5 год. дъщеря на местен фермер

Малката на снимката не е Мади, а Бушра от Мароко

Мади е вече пети месец в неизвестност

Снимка от северно Мароко, направена от испанската туристка Клара Торез на 31 август, предизвика истинска сензация в британските медии- на нея се виждаше момиченце, много приличащо на изчезналата през май Мади. Кампанията по издирването на похитеното дете продължава с различни драматични обрати месеци наред, преди две седмици португалската полиция обяви за официално заподозрени родителите и. Те се прибраха във Великобритания, бяха разпитани от британски детективи в присъствието на португалските им колеги, заети със случая, сами предложиха да се подложат на детектора на лъжата и след известно стъписване продължиха безпрецедентната досега кампания по издирването на детето.

Има две свидетелства, независими едно от друго, че детето е било видяно две седмици след изчезването в района на една и съща бензиностанция в Мароко в рамките на няколко часа. Обяснимо защо снимката, изпратена от испанска туристка тия дни, предизвика такъв ажиотаж. Детето наистина много прилича на издирваната Мади, но, за съжаление, много бързо тази надежда се разсея. Британски репортери тутакси отидоха в района и установиха, че момиченцето на снимката е петгодишната Бушра Бинхиса, дете на фермерско семейство, което живее там от поколения.

Клара Торез, авторката на снимката, е била убедена, че видяното от нея дете е " или Мади, или нейна близначка". До момента на установяването на истината тя успя да даде маса интервюта по радиостанции и телевизии. След като стана ясно, че на снимката е друго дете, тя каза: "Направих каквото трябваше да направя. Нямах намерение да подхранвам празни надежди."

След като снимката обиколи световните медии, бащата на заснетото дете, Хамид Бинхиса, който отглежда маслини, каза на лондонски репортери: "Бушра е моята малка дъщеря. Не е Маделин. Жал ми е за родителите и, надявам се да я открият. Но Бушра определено е моето дете". Майката на Бушра допълва :" Дори тук, в това задънено място, хората са чували за Маделин Маккан."

Семейни приятели, цитирани от Ивнинг Стандарт, казват, че приликата наистина е голяма, но в тази част на Мароко руси и червенокоси деца не са рядкост. Там живеят берберите, които са по-различни от населението на юг в страната."

Португалската полиция е получила хиляди телефонни обаждания откак Маделин изчезна на трети май. Има сигнали, че детето е било виждано в Мароко, Испания, Франция, Швейцария, Белгия, дори в Аржентина и Гватемала. Но португалската полиция работи по презумпцията, че детето е мъртво.

През юни в югозападна Испания бяха арестувани двама души, които се опитвали да измъкнат пари от семейството на Мади срещу информация за детето. През същия месец родителите обикаляха Европа и спешно излетяха от Берлин за Амстердам, където един мъж беше обявил, че знае къде е Маделин.

С участието на много звезди и знаменитости, на медии и организации, се провежда нечувана досега кампания за издирването на детето. След поредната съкрушена надежда, свързана със снимката от Мароко, предстои най-сериозният "щурм" на фонда чрез билбордове и вестникарски анонси в търсене на детето - за това ще бъдат отделени 80 000 британски лири. Досега подобна кампания се провеждаше най-вече в Испания и Португалия, сега ще бъде включено и Мароко.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.