Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създават конвертоплан от трето поколение [ВИДЕО]
12 Април 2013
Летящ прототип на машината трябва да бъде готов през 2017 година

Американската компания Bell Helicopter представи проект на конвертоплан трето поколение, наречен Bell V-280 Valor. С новия проект компанията възнамерява да участва в търга за създаването на среден многоцелеви хеликоптер за американската армия или конвертоплан, който след около 20 години ще замени остарелите UH-60 Black Hawk. Летящ прототип на машината трябва да бъде готов през 2017 г.

По какви признаци Bell Helicopter разделя конвертопланите на поколения, не е ясно. В момента единственият серийно произвеждаща се машина от този тип е V-22 Osprey. Вероятно тях фирмата отнася към второ поколение. Възможно е първото поколение конвертоплани на Bell Helicopter да са XV-3 и XV-15, разработена от компанията през 50-те и 70-те години на ХХ век. В момента компанията заедно с италианския AgustaWestland създава конвертоплана AW609, предназначен за гражданския пазар.

V-280 Valor ще може летят при крейсерска скорост от 518,6 километра в час, и боен радиус в диапазона 926-1481 километра. Конструктивните характеристики предвиждат неподвижни двигатели, при преход към режим на самолет се завъртат само пропелерите. Този дизайн ще улесни качването и слизането на войници, както и ще се увеличи ъгъла на атака на картечниците, монтирани във вратите. Друга особеност на устройството е масивна V-образна опашка, която позволява стабилен полет в самолет режим.

Bell Helicopter е въвела две основни версии на перспективното летателно средство: транспортна и ударна. Първата е предназначена да превозва до 11 души за десант или различни товари. Радиусът на полета на машината ще бъде 463 километра. Ударната версия се предлага на пазара като замяна на бойните хеликоптери AH-64 Apache.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.