Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Германия се отказва от Internet Explorer
26 Септември 2012
Експертите не виждат друг изход заради сериозните проблеми със сигурността във версиите 7, 8 и 9 на на Internet Explorer

Федералната служба за сигурност на информационните технологии (BSI) препоръчва временно да се спре използването на Internet Explorer и да се премине на други браузъри за използване на интернет. Експертите от германската агенция не виждат друг изход заради сериозните проблеми със сигурността във версиите 7, 8 и 9 на на Internet Explorer и операционните системи Windows XP, Vista и 7, които позволяват на хакерите да получат отдалечен контрол върху компютрите.

Пропуските в сигурността вече са били използвани за осъществяване на целенасочени хакерски атаки, заявяват от агенцията. Освен това, необходимия за това код е свободно достъпен в интернет, и експерти смятат, че в близко бъдеще от него ще се възползват киберпрестъпниците, съобщава DW.

Microsoft заяви, че проблемите не засягат новата версия 10 на Internet Explorer. В компанията работят за отстраняване на пропуските в сигурността. Microsoft препоръва временно потребителите да инсталират свободен софтуер, наречен Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), достъпен на интернет страницата на компанията, който да защити компютърите от хакери, съобщава ДПА.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
26 Sep, 2012 | 20:36

Microsoft аут!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.