Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Google пуска Street View и за България
14 Февруари 2012
Street View е изключително популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в повече от 30 страни по целия свят

Google обяви днес, че ще започне да събира изображения в България за подобряване на Google Maps, за функцията Street View в Google Maps. В следващите дни, автомобилите на Google ще започнат да правят снимки на много градове в цяла България, съобщава КРОСС.

Street View е изключително популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в повече от 30 страни по целия свят.

Тя позволява на потребителите да изследват виртуално и да навигират квартали чрез панорамни изображения с улично ниво. Street View е на разположение в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Изображенията, събрани от колите ще бъдат обработени и внимателно подредени заедно, технологичен процес, който може да отнеме няколко месеца. Те ще бъдат налични на по-късен етап в Street View на Google Maps.

Google взема сериозни мерки, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от тази функция. Както при всички Street View изображения, преди публикуването Google ще замъгли лицата и регистрационните номера на всички изображения, за да защити личния живот на хората.

След като изображенията са на разположение, хората ще могат да докладват кадри за отстраняване, чрез натискане на бутона "рапортуване на проблем" в долния ляв ъгъл на изображението. От тук те попълват кратък формуляр, в който показват точния кадър, който да бъде премахнат.

В райони, където Street View е на разположение, можете да получите достъп до изображения на нивото на улицата, чрез приближаване до най-ниското ниво на Google Maps, или чрез плъзгане на оранжевата "Pegman" икона на лявата страна на картата, върху осветена в син цвят улица.

Можете да проверите ресторант преди пристигането си, да направите планове за пътуване, да си уговорите място за среща, и дори да получите помощ за домашното по география. Хората, които си търсят жилище могат да спестят време, чрез проучване на имоти и околностите предварително, а също и да огледат начините за достигане до там с кола. Можете също така лесно да проверите точното местоположение и външен вид на хотела, както и околностите, където възнамерявате да прекарате своята дългоочаквана почивка.

Представителите на бизнеса също могат да се възползват от Street View технология чрез вграждането на Google Maps директно в техните уебсайтове безплатно. Функцията може да подпомогне популяризирането на вериги хотели или да повиши познаваемостта на местна библиотека или ресторант.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.