Факти, Анализи, Коментари
   11 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Японци се научиха да произвеждат електричество от хартия
19 Декември 2011
Демонстрацията е част от програмата на Sony по разработката на биобатерии, използващи захар, за да превърнат глюкозата в енергия

Японската компания Sony на изложение за екологично чисти продукти в Токио представи технология за производство на електроенергия от малки листчета хартия.

Представители на компанията поканиха всички желаещи да пуснат хартийки във вода с ензими, да разклатят, да изчакат няколко минути и да видят как сместа се превръща в източник на електроенергия за малък вентилатор.

"Този процес е подобен на механизма, който използват термитите, които ядат дърво за получаване на енергия" - обяснява Чисато Китсукава, PR-мениджър в Sony.

Демонстрацията е част от програмата на Sony по разработката на биобатерии, използващи захар, за да превърнат глюкозата в енергия.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Angel
25 Dec, 2011 | 19:59

Не се притеснявай приятелю. Ние сме и ще бъдем велика нация. Не изчислявай величието според материалност. Духовноста на българина, на обикновения българин е много, много по висока..От всички "велики нации" :) До 10 години ще разбереш за какво става дума. След това, България ще има водеща роля за света. По водеща от всяка друга държава. Весели празници светли мисли:)

бате Роби
19 Dec, 2011 | 20:36

Колкото повече човек научава различни неща,толкова повече научава,че на практика нищо не знае.Вероятно никога няма да станем велика нация,подобно на други велики нации,за съжаление.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.