Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създават робот-нинджа
24 Март 2011
Той ще може да се крие в определени места, правейки всичко възможно, за да избегне патрулите и зоните с добро осветление

Инженери от Advanced Technology Lockheed Martin's Laboratories в Чери Хил, работят върху робот-нинджа, който да се крие от патрулите.

Роботите са оборудвани с лазерни скенери, които ще им помогнат да получават 3D карта на местността и "уши", с които да чуват стъпки. Интересно е да се отбележи, че роботите могат дори да разбират в каква посока да се движат.

В момента робота е в процес на разработка и според ръководителя на разработката инженер Брайън Сатърфийлд, той ще може да се крие в определени места, правейки всичко възможно, за да избегне патрулите и зоните с добро осветление.

Роботът обаче не е достатъчно умен. "Има няколко принципни ограничения, които не позволяват на робота в крайна сметка да провежда самостоятелни тайни мисии и такива по откриване на хора", коментира Сатърфийлд.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.