Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Solowheel - уникален едноколесн мотоциклет (видео)
22 Февруари 2011
За да пътувате с това превозно средство, просто трябва да стъпите върху него

Американската компания Inventist е разработила електрически унициклет, който може да се хареса на тези, които пътуват за работа. Устройството прилича на колело с прикрепени към нея платформи за краката. Моделът, наречен Solowheel е оборудван с жироскоп и литиево-йонни батерии.

За да пътувате с това превозно средство, просто трябва да стъпите върху него. Solowheel лесно се сгъва. Размерът му е 43 x 48 x 13 сантиметра и тежи 11 килограма. Едно зареждане осигурява до 20 километра шофиране.

Максималната скорост, която развива Solowheel е около 20 километра в час. Моделът е оборудван със система за възстановяване на енергията, която дава възможност за извличане на енергия при спиране и по време на слизане по наклон.

Новият продукт ще се появи в магазините през април на цена от 1500 долара.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Дедо ГЕРГИН
27 Feb, 2011 | 14:39

Solowheel - уникалния едноколесн мотоциклет е неудобен за пътуване за този който е изпил 200 грама шопска шльоковица. Като не ми върши работа, защо да го имам. На село нямам фин асвалт, по който да управлявам возилото. От неравния път, друсане, може да падне водача и да счупи крайници.
Solowheel работи в полза на травматолозите!

Noname
22 Feb, 2011 | 17:06

Уникално уморителен начин на предвижване. :) Хората искат да станат твърде мързеливи! :) Какво лошо има в ходенето пеша, че се измислят такива уморителни начини на предвижване ? :) По удобно и съвършено нещо от кракомобила няма! :)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.