Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Valtra представи тракторът на бъдещето (видео)
4 Февруари 2011
Тракторите на бъдещето ще приличат на мравки. Така очевидно смятат от компанията Valtra, представила концептуална версия на машина наречена ANTS

Тракторите на бъдещето ще приличат на мравки. Така очевидно смятат от компанията Valtra, представила концептуална версия на машина наречена ANTS. Името е съставено от първите букви на пуснатите до сега модели, като думата може да се преведе на английски език като "мравка".

Специалистите на Valtra, основен производител на трактори, смятат, че моделът трябва да има модулен дизайн, съобщава Wired.

Първият модул "войник" е оборудван с кабина и има мощност 134 конски сили. Вторият модул "работник" е още по-мощен (268 конски сили). И двата модула могат да се използват заедно или поотделно. В първия случай конфигурация може да бъде наречена "Кралицата".

Кабината на трактора може да се спуска, вдига и завърта за по-голямо удобство на водача.

В момента ANTS е само концепт. Инженерите от Valtra за сега са създали умален 5-кратно модел, който планират да показват, по селскостопанските изложения тази година.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.