Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сексът след брака ... укрепва връзката
30 Декември 2010

Според американски експерти, при двойките, които избягват интимност преди брака, стабилността в отношенията е с 22 процента по-висока.

Данните са получени по време на онлайн проучване, в което участвали 2035 души, които имат законен брак. Пълните резултатите са публикувани в изданието на Американската психологическа асоциация Journal of Family Psychology.

Изследването показва също, че тези, които са в състояние да "изчакат", преди брака, удовлетворението от отношенията с партньора е с 20% по-високо, а качеството на секса - с 15% по-добро. 

Учените отбелязват, че дори ако партньорите са нарушили принципа "никакъв секс преди брака", но това не се е случило веднага, след като са се запознали, те имат сериозен шанс да създадат добро семейство.

Ръководителят на експеримента, проф. Дийн Бъзби, който представлява факултет за изследване на семейния живот в университета "Бригъм Йънг", смята, че процесът на въздържание (независимо от религиозните вярвания) помага за развитие на междуличностните взаимодействия.

Експертът разбира желанието на много двойки да се проверят в леглото, по думите му обаче благополучието на семейния живот се основава най-вече на взаимно доверие, лоялност и преданост, а не на сексуалния контакт.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.