Факти, Анализи, Коментари
   12 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха прототип на зрението на Терминатора
27 Декември 2010
Учени създадоха очила, които разбират към какво е насочен погледа на човека и показват информация за обекта

Инженерите от Хелзинкия институт за информационни технологии към университета Аалто, създадоха прототип на очила, които разбират към какво е насочен погледа на човека, сверяват с база данни и показват информация за този обект (включително и за хора) на вътрешната страна на обектива ...

... Започвате да имате усещането, че сте станали терминатор и нощта вече не е тъмна.

Бъдещите версии на очилата ще имат безжичен интернет достъп, възможност за увеличаване на образа и разпознаване на важността на обекта. Все едно, че използвате интернет търсачка, без да се налага да се въведе дума за търсене.

Откриват се потресаващи възможности. Например, бихте могли да получите информация за лицето, което срещате за първи път, или да научите повече за състава и енергийната стойност на продукта в магазин за хранителни стоки - просто като го погледнете!

Данните се извеждат на малки прозрачни дисплей разположени в непосредствена близост до очите. Текстът и снимките, по всяка вероятност, плават в пространството до реалните обекти.

Финландските експерти, ръководени от Самуел Каски, са убедени, че фантастичното устройство ще се появи на пазара до 5-10 години. Пълните резултати от изследването са публикувани в списание Virtual Reality.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Noname
28 Dec, 2010 | 14:57

Интересно на терминатора защо ще му е такова зрение? :) Един процесор разпознава обектите, а друг, "мозъка" на терминатора, "чете". :) Нешо напълно безмислено и излишно усложяване. :) По добре е информацията директно да постъпва в "мозъка" (процесора) на терминатора. :)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.