Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха органичен наноматериал по-здрав от стомана
20 Декември 2010
Вече има интерес към него от отбранителната и космическата промишленост

Израелски учени от Научноизследователския институт "Вайцман" са създали органичен наноматериал, който е по-здрав от стоманата, съобщи БТА.

За да пробият слой с дебелина 2 микрона, изследователите са използвали миниатюрен свредел с диамантен наконечник. При това са приложили два пъти по-голям сила, отколкото при изпитания с кевлар - синтетично влакно, от което се правят бронирани жилетки.

Израелските учени са изтъкали от наноматериала - молекулярни съединения на аминокиселини - свръхтънка броня. Според тях тя може да бъде имплантирана в човешкото тяло практически без риска да бъде отхвърлен от организма. Фантазиите на военните вече рисуват киробги с непробивема кожа, предаде НТВ.

Освен отбранителната и космическата промишленост, експериментите на нанотехнолозите могат да заинтересуват и медиците, работещи над създаването на импланти от ново поколение.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Jek
24 Dec, 2010 | 18:56

Драскачите пак са на ред. Нанотехнологите предлагат чудеса. Това което ние научаваме е частичка от това което са решили да осветят за широката публика.

mc2
21 Dec, 2010 | 18:02

Умньо е ходил в ШЗО, ако знаеш какво е това! Ама си прав за каските - първата е за твоята кратуна. Нахлупваш я, опъваш една усмивка до ушите и тръгваш така по улиците - айде честито и весели празници :-)

Asen38
20 Dec, 2010 | 17:03

--сс--НЕЕ .първо ще напряват К А С К И .ако умныо не си ходил в "КАЗАРМАТА"--ако знаеш какво е това!!!?--сс--

mc2
20 Dec, 2010 | 11:33

Моля, военните да почакат! Производителите на презервативи са първи на опашката :)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.