Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Mercedes-Benz Nimbus - концепция на такси за мегаполиси
12 Октомври 2010
Практично решение за пренаселени градове

Концептуалната разработка Mercedes-Benz Nimbus е иновативен автомобил-такси, която е ново визуално и практично решение за пренаселени градове.

Проектиран от дизайнера Славше Таневски от Мюнхенския университет за приложни науки, еклогичния автомобил е оборудван с четири електрически двигатели монтирани в центъра, които се задвижват от литиево-йонни батерии.

Като отдава почит на първото в света моторизирано такси "Виктория", построено от Даймлер през 1897 г., Nimbus е проектиран за перфектно вписване в архитектурата на древните европейски градове. Пространството за пътниците е достатъчно, за да се настанят петима души, или трима с багаж. Таксито има голяма площ на стъклото, която не само осигурява достатъчно светлина, но и предлага невероятна гледка.

Седалката на водача е поставена в центъра, за да му се даде отлична видимост благодарение на липсата на предни подпори на тавана и стъкления купол. Освен това, елемента над главата на шофьора изпълнява аеродинамична и защитна функция, както и визуално разделя пространството за пътниците от мястото на водача.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

mediator37
12 Oct, 2010 | 22:27

4 електродвигателя монтирани "в центъра"!? чак не ми се вярва.

Вероятно електромобилът е със задвижване по системата моторколело и двигателите са монтирани не просто в центъра ?! (на какво не става ясно), а са монтирани в центъра НА ВСЯКО КОЛЕЛО.
На джурналята направили нещастен опит да преписват статията от автомобилно издание тази незначителна подробност им е убягнала. Може статията да е писана (нескопосано преписана) наистина от жена.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.