Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Nokia създава ново поколение телефони - електронна "кожа" (видео)
5 Октомври 2010

Уморихте ли се постоянно да търсите телефона в джоба или чантата всеки път когато се разнесе звън? Nokia вече работи над този проблем. Компанията финансира проучване за разработка на разтягащи се и гъвкави електронни устройства, които могат да се носят като втора кожа. Тази разработка може да доведе до създаване на телефони, свързани с китката в стила на комуникаторите от "Вавилон 5".

Стефани Лакур, ръководител на изследователския екип от Кеймбриджския университет, демонстрира ултратънък гъвкав сензорен панел. Nokia смята да използва устройството в комуникациите, в най-добрия случай това ще бъде телефон - или негова част, която може да бъде носена на ръката. Според Лакур, изследователския екип вече е създал изключително тънък и гъвкав функциониращ тъчпад с девет бутона.

Теоретично, към новото устройство трябва само да се добави тънък като хартия LED дисплей и високоговорители и ще се получи гъвкав пълнофункционален смартфон, който може да се носи на ръката. Интересно, какво ще бъде усещането.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.