Факти, Анализи, Коментари
   12 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха свръхлеки и гъвкави акумулатори
27 Септември 2010
Дебелината на батерията е само 0,3 милиметра и се разполага върху обикновена хартия

Учени от Станфордския университет, успяха да създадат нови ултратънки хартиени литиево-йонни батерии. Последното им изобретение може да се прилага много успешно в електронните вестници. Освен това, гъвкавата батерия може да се използва за създаване на интелигентни опаковки, който да позволят на маркетинг специалистите да получат повече информация за своите клиенти.

Би било интересно да се отбележи, че дебелината на батерията е само 0,3 милиметра. Новите батерии са подходящи за рециклиране.

За да създадат най-новото си изобретение, Станфордските изследователи Лянбин Ху и Ху Ву Кю, както и техните колеги са използвали тънък слой въглеродни нанотръбички.

Изследователите поставили двуслойни ленти от двете страни на обикновена хартия. В тази конструкция, литиевите ленти функционират като катод, а нанотръбичките действат като анод. Като разделител на електродите служи хартията, която се използва и за механична поддръжка.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.