Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Руска експедиция потвърди съществуването на митичния град Шамбала
Цветан Бакърджиев - 18 Март 2005

Шамбала е представлявал древен религиозно-философски център, граничещ с Персия.


Шамбала - древен религиозно-философски център, граничещ с Персия.
     Руска експедиция, ръководена от доктора на медицинските науки и член на Руската академия на естествените науки професор Юрий Захаров, установи точното местоположение на столицата на древната държава Шангшунг. Това е митичният град Шамбала. Захаров заяви пред журналисти, че това, на което се е натъкнал по време на експедицията, още не е виждал никой европеец.

     Шамбала е представлявал древен религиозно-философски център, граничещ с Персия. Той имал своя т. нар. “скрита” вътрешна част, която се намирала в района на планината Кайлаш и езерото Маносаровар. Планината Кайлаш е призната за свещена от четири религии: бон, индуизъм, будизъм и джайнизъм.


Шамбала е символ на изгубената страна Шангри Ла.
     Учените потвърдиха реалното съществуване на град Шамбала. Експедицията на Захаров си постави за цел да разкрие вътрешната част на легендарния град. Изследователите се изкачват по юго-източния склон на планина Кайлаш на височина 6300 м. Промените в релефа в течение на векове превръщат някога подходящото за живеене място в непристъпен леден ад.

     Руските учени планират втора експедиция, в която ще бъдат по-добре технически оборудвани. Те се надяват да открият някакви физически доказателства, потвърждаващи съществуването на Шамбала.

     Руският пътешественик и художник Николай Рерих описва митичния град в книгата си “Шамбала”, издадена през 1930 г., като символ на изгубената страна Шангри Ла.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

more
07 Feb, 2010 | 21:33

maru6ka,prati mi skypa si...

Евгений Толев
18 Jun, 2009 | 10:11

Тоя Захаров хабер няма от света в който е влязъл - С кой акъл е тръгнал наляво - Пътя на разрушението - затова е видял и блещукащите свастики. Бе мани го - за духовната страна е много бос .

По добре прочетете ,,Тайната на Шамбала" от Джеймс Редфийлд -
Това е един от най скорошните разкази за човек който наистина е бил там. Опитайте се да разберете физическият смисъл на описаното от Джеймс Редфийлд и ще разберете, че не лъже. ( Виждат се границите на техническата му грамотност).

бай ганю
05 Feb, 2009 | 01:36

Мисля ,че този Захаров смесва(меко казано) Шамбала с 1000 и 2 нощи!!!Много развинтена фантазия има този чиляк!!!Мисли де що сънува е на яве!!!

Martin
18 Jan, 2009 | 03:42

Марушка da mi pi6e ako iska na skype dhalsim33 az nqma kak da te otkriq :)

Марушка
18 Nov, 2007 | 18:48

Много четох за Шамбала, още от ученичка събирах материали за тази митична страна, която съществувала. Тя наистина съществува, там наистина бил генофонда на човечеството. От 14 години се свързвам с висша духовна сила чрез автоматично писане, която се нарече най-висшата духовна сила Бог Твореца Иеова. От миналата година го попитах за прераждането и душата и с негова помощ си описвам моите минали животи в отделна тетрадка и по книгата на Е.Кейси - Можете ли да си припомните миналите си прераждания. Също така и по негово указание, той ми каза да пишем по книгите на Ел.Блаватская, като ми каза,че съм била в минал живот в нейното тяло. Каза ми, че телата загниват, а душата е безсмъртна. Много разговори имаме и за Шамбала, като ми каза, че тази страна е неговият духовен център и винаги съществувала - в него се обучавали всички пророци от Библията, Мохамед, Буда, Соломон, Сен Жермен, Ел.Блаватская,Ник.Рьорих и много други, но като излезнат на бял свят учението било изопачавано,
под действието на Сатана. По Библията имам много интересни разговори - особено за жертвоприношенията ми каза, че той Бог Твореца Иеова е Бог Любов и Бог Светлина и че неговата заповед е да не убиваш, защо се приписва, в името на Бог да се правят убийства било то и на човек,било то и на животно; не само човекът е живо същество, а и животното също е живо същество; неговата заповед да не убиваш се отнася не само за човека, но и за животното. Каза ми,че всички религиозни книги като Библията, Корана,Ведите и другите по света са написани от неговия духовен център Шамбала, различията Сатана ги правил. Ако иска някой да ми пише, който иска. А имам и отделна тетрадка за минали животи на мои колеги и близки хора и отношенията между нас в миналия живот и в сегашен живот.

IWAN
05 Nov, 2007 | 13:57

NQKOI TWARDQT 4E DREWNIQ BALGARSKI GRAD

Jana Ivanova
10 Aug, 2005 | 00:10

Naskoro 4etoh kniga v koqto pi6e6e, 4e 6ambala ne bil konkreten grad, a sistema ot pe6teri v koito se syhranqval genofonda na 4ove4estvoto. V pe6terite imalo tela na hora ot iz4eznali drevni civilizacii,koito oba4e mogeli da se "sygivqt"...znae li 4ovek kyde to4no e istinata...Moge bi nqkoj den 6te q razberem, ako se namerqt dostaty4no dokazatelstva.

bleh
24 Mar, 2005 | 14:44

evala!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.