Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тайнствени знаци откриха под Ерусалим
8 Декември 2011
Те са открити от археолози при разкопки в Давидовия град в Ерусалим. Символите са намерени на пода на комплекс, състоящ се от няколко стаи

Странни знаци, издълбани във варовик на няколко хиляди години, са били открити от археолози при разкопки в Давидовия град в Ерусалим. Символите са намерени на пода на комплекс, състоящ се от няколко стаи.

Структурата под формата на буквата "V" е с дълбочина 5 сантиметра и дължина 50 сантиметра. Тяхната цел остава неясна.

Според археолозите, тайнствените знаци, чиято възраст се изчислява на 2,8 хиляди години, може да са служили като опора за закрепване на някакъв вид дървена конструкция. Подобни символи се споменават от британския изследовател Монтегю Паркър, който търсел съкровище в Храма в Ерусалим през 1909-1911 г. Според неговите записи, подобни V-образни структури са открити в подземен тунел близо до мястото, където е направена сега находката. В момента археолозите все още не са проучили тази територия.

Анализът на фрагментите от керамика, открити в помещенията, показват, че тя е била използвана 800 години. пр. Хр., но е възможно странните символи на пода да са направени по-рано.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.