Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Маите не са предвиждали апокалипсис през 2012 година
9 Февруари 2010
По начина на мислене на маите, това е просто един цикъл, който привършва

Маите от Мексико и Гватемала, наследници на древната империя на Централна Америка, не предвиждат края на света през 2012 г, въпреки подхранваната от Холивуд паника, съобщават мексиканските учени. Според записките на камък, открит на полуостров Юкатан, през 2012 година просто свършва сегашната ера на календара на маите, започнала 3144 г. пр.н.е.

На Юкатан живеят около 1,5 милиона наследници на маите. Никое от "западните“ тълкувания не обяснява "усетеното от маите“, смята изследователят Хосе Хучим, който също е наследник на маите. "По начина на мислене на маите, това е просто един цикъл, който привършва, и никога не са го предвиждали като катастрофа“. "Това, което маите са предвиждали за тази дата е, че едно божество на войната ще слезе на земята, но без това да озанчава края на света“.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

n-e-d-k-a
22 Feb, 2010 | 14:51

sigorna sam i vsi4ki okolo men 4e tova za maite i za 2012g e palna izmishlica hi i hi hi hi hi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.