Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Британски детектив достигна до сензационни разкрития по случая с Джак Изкормвача
Цветан Бакърджиев - 10 Май 2004

Джак прерязва гърлото на жертвите си, а телата им са изкормвани по начин, който подсказва, че престъпникът е имал медицински познания. Проститутките са убити по особено жесток начин в лондонския квартал Ист Енд в периода август - ноември 1888 г.


Джак Изкормвачът извършва своите зловещи убийства през XIX-ти век в Лондон!
     Пенсиониран английски детектив, който по-рано работи в отдела за разкриване на убийства на Скотланд Ярд, провежда собствено разследване по случая със знаменития сериен убиец Джак Изкормвачът. Джак извършва своите зловещи убийства през XIX-ти век в Лондон. Изследователят достига до извода, че проститутките в Ист Енд, квартал на Лондон, не са били убивани от един, а поне от няколко души.

     Детективът Тревор Мариоти посвещава последните десет години от живота си на работа по случая с Джак Изкормвача. Той разглежда популярни версии за личността на Джак, като според него нито една от тях не изглежда достатъчно достоверна, за да разкрие истинската самоличност на убиеца.

     Според Мариоти тримата, които могат да претендират, че са “Джак Изкормвачът”, са американският доктор Франсис Тамбълти, внукът на кралица Виктория принц Албърт Виктор, както и херцог Кларънс. Според доклада на Мариоти, представен в университета “Олстер”, петте убити проститутки са загинали именно от ръцете на тези хора, а не само на един-единствен човек.


Петте убити проститутки не са загинали от ръцете на един-единствен човек, смята Мариоти.
     Проститутките са убити по особено жесток начин в лондонския квартал Ист Енд в периода от август до ноември 1888 г. Джак прерязва гърлото на всяка от жертвите, а телата им са изкормвани по начин, който подсказва, че престъпникът е имал медицински познания.


     Като основно доказателство за своята теория Мариоти изтъква факта, че две от жертвите са открити една след друга в период от едва 12 минути. Според полицая човекът, извършил първото убийство е трябвало да се скрие и да заличи следите си. Детективът смята, че маниакът не е имал възможност така бързо да извърши и второ убийство.

     Според Мариоти повечето версии за самоличността на Джак Изкормвача не са верни. Лондонската полиция смята, че убиецът е бил на възраст между тридесет и четиридесет години, среден на ръст, добре облечен. Списъкът на заподозрените включва десетина души.


Събирането на доказателства по случая продължава!
     Така например лондонската полиция заподозряла някой си Арън Козмински, който живеел в квартала Ист Енд. Според показанията на негови съседи Козмински е ненавиждал всички жени и особено проститутките. Един от очевидците на убийството го “разпознал”, но половин година след трагедията. Обвиненията обаче са отхвърлени. Оказало се, че Козмински не разбира нещо от медицина.

     Вторият заподозрян като Джак Изкормвачът бил Джордж Чапмън, завършил медицински университет. Той признава, че е убил три жени и се е опитал да убие и четвърта. Своите жертви обаче той отравял, а Джак Изкормвачът е действал с нож. Освен това през есента на 1888 г. Чапмън е бил на 23 години, а Джак Изкормвачът според свидетелите е бил доста по-възрастен.

     Бившият инспектор от Скотланд Ярд Тревор Мариот признава, че е превърнал в цел на живота си разкриването на истинската самоличност на Джак Изкормвача. Събирането на доказателства по случая продължава!



последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.