Факти, Анализи, Коментари
   9 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Охранителна камера засне призрак в Лондон
23 Декември 2003

На фотографията се вижда как мъж в дреха, приличаща на мантия, излиза от прохода като протяга ръка към вратата. Пространството около фигурата е размазано, а лицето е неестествено бяло.


снимката на призрака
     Камера за вътрешно наблюдение, поставена в замъка Хемптън Корт засне загадъчна фигура, която се намира на една от вратите. Сега учените спорят по въпроса броди ли в замъка на Хенри VIII привидение или просто някой е облякъл карнавален костюм, за да си направи шега. Пресслужбата на Хемптън Корт твърди, че това не е шега, и че охраната е открила фигурата, понеже се е заинтересувала защо един от пожарните изходи на замъка е отворен.

     На фотографията се вижда как мъж в дреха, приличаща на мантия, излиза от прохода като протяга ръка към вратата. Пространството около фигурата е размазано, а лицето е неестествено бяло. Лицето… не е лице на човек!

     Дворецът Хемптън Корт е построен през 1525 г. на шестнадесет километра на запад от централен Лондон. Той бил свидетел на доста печални събития. Тук при раждане умира третата жена на Хенри VIII - Джейн Сиймър. Има свидетели, които твърдят, че са виждали нейния дух да се разхожда по един от дворовете на замъка със свещ в ръка. Синът й Едуард е възпитан от Сибел Пен, която умира през 1562 г. и е погребана в замъка. През 1829 г. гробницата й е разрушена поради строителни работи, след което в югозападното крило на замъка започнали да се чуват странни шумове. Работниците, които търсили източника на шума, открили зад стената малка изоставена стая, в която имало стара колесна хурка - подобна на тези, които е използвала Пен.

     Петата жена на Хенри VIII Кетрин се намирала в този дворец под домашен арест по обвинение в измама, след което нейната присъда е изпълнена в Лондонският Тауър. В една от книгите на двореца се споменава, че много пъти са виждали и чували: нейния кикотещ и страшен смях на призрак, облечен в бяло, който се разхожда в една от галериите.

     Замъкът е бил затвор за Карл I, по късно обезглавен. Тук е живял и Оливер Кромуел.

     Открито ли е най-после доказателство, че в замъка има призраци?

     Учените продължават да спорят по въпроса...


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.