Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Предсказанията на Нострадамус (част първа)
Цветан Бакърджиев - 14 Октомври 2003

В Средновековието хората вярват, че не науката, а само Бог може да им помогне да се спасят от болестите. Неортодоксалните идеи на Нострадамус са считани за еретични.


Нострадамус предсказва френската революция, идването на Хитлер, Трета световна война.
     Митичният Нострадамус предсказва миналото на хората през Средновековието. Дали е прав за бъдещето? Нострадамус живее през XVI-ти век и образът му е на човек, скаран с църквата и държавата. Астроном и физик, Нострадамус е роден през 1503 г. и почива през 1566 г. Днес неговите предсказания се четат в цял свят, издават се множество книги за него. Нострадамус е най-образованият астроном на своето време, който носи бремето на своя дар - да предсказва миналото и бъдещето.

     В Средновековието хората вярват, че не науката, а само Бог може да им помогне да се спасят от болестите и злото по света. Неортодоксалните идеи на Нострадамус и експериментите му с билколечението са считани за еретични и довеждат до голям конфликт с църквата.


В своите предсказания Нострадамус призовава човешкия род да се събуди.
     Още като дете Нострадамус получава странни видения. Разочарован от тиранията и лицемерието на църквата, Нострадамус започва да използва своето духовно знание. Инквизицията арестува жена му и децата му, които по-късно умират от чума. Нострадамус търси спасение в манастир, по-късно се жени втори път и отново започва да проповядва вярванията си. Това е и времето, когато той решава да закодира своите предсказания, за да не плаши народните маси. Ръкописите му днес се пазят във Ватикана.

     Отношението към него и днес е противоречиво. Едни го ценят, други гледат на него подозрително и скептично. Най-широко известни са предсказанията на Нострадамус за смъртта на крал Хенри II, френската революция, идването на Хитлер, чието име назовава, убийството на Джон Кенеди.


Нострадамус прави своите предсказания под влияние на изпаренията от специални билки.
     Той също така предсказва, че през 1994 г. руски спътник ще падне в САЩ, Третата световна война ще започне през 1999 г., а през 2000-та година човек ще стъпи на Марс. Нищо от това не се случва. Нострадамус непрекъснато е обвиняван в неточности. Несъвпаденията обаче вероятно се дължат на лоши преводи.

     В своите предсказания Нострадамус призовава човешкия род да се събуди и да се отнесе позитивно към своето бъдеще. В записките си той признава, че прави своите предсказания под влияние на изпаренията от специални билки. Той умира на 62 години, като предсказва дори собствената си смърт.



последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

BG Factor
17 Jun, 2004 | 11:44

Blagodarq, dsd! Greshkata e korigirana!

dsd
17 Jun, 2004 | 10:02

Kak Nostradamus e jivial prez XIV vek, a e roden chak 1503 god., koeto e XV vek:)))...Moje bi imate predvid, che e jivial prez XVI vek:))))))....Lapsus lingvis:)))


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.