Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Италия - Англия е финала на ЕВРО 2020
8 Юли 2021
„Трите лъва" дочакаха своя миг и победиха Дания с 2:1 след продължения
Националният отбор на Англия изстрада своето класиране за финала на Евро 2020. „Трите лъва" дочакаха своя миг и победиха Дания с 2:1 след продължения. Редовното време на „Уембли" завърши при 1:1, съобщава КРОСС.

В битката за трофея на 11 юли (неделя) играчите на Гарет Саутгейт ще срещнат Италия, който отстрани Испания на полуфиналите.

С успеха Англия стигна до своя първи финал на Европейско първенство. Това е и първи финал на голям турнир от 55 години насам, откакто тимът спечели Световното първенство през 1966 г. на родна земя.

Дания откри резултата за 1:0 в 30-ата минута на мача. Микел Дамсгорд изпълни пряк свободен удар по блестящ начин, като топката влезе буквално под напречната греда на вратата, пазена от Джордан Пикфорд. Попадението бе първо в мрежата на "трите лъва" от месец март насам, завършвайки серия от 691 минути без допуснат гол.

Играчите на Гарет Саутгейт се върнаха бързо в мача за 1:1, още преди почивката. В 39-ата минута Англия отговори на удара след чудесна атака по десния фланг. Хари Кейн подаде на Букайо Сака, който напредна бързо, за да центрира остро в наказателното поле към Рахийм Стърлинг. Атакуващият играч на Манчестър Сити от непосредствена близост щеше да засече топката, но тя се отби в крака на капитана на датчаните Симон Каяер и влезе в мрежата. Това бе и 11-ият автогол от началото на Евро 2020.

Този резултат се запази в редовното време. В 102-ата минута ВАР се намеси, след като се наложи да бъде преразгледана ситуация в наказателното поле на Дания след леко съприкосновение на Матиас Йенсен с Рахийм Стърлинг. В 104-ата минута Каспер Шмайхел спаси удара от дузпа на Хари Кейн, но при добавката капитанът на Англия беше точен за 2:1.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.