Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България разгроми Гибралтар с 5:1
24 Септември 2022
По този начин "лъвовете" запазват позицията си в Лига С на състезанието, а гостите отпадат в по-долното ниво
Отборът на България постигна първа победа в тазгодишното издание на турнира на УЕФА Лига на Нациите, след като победи Гибралтар с 5:1. При този резултат българите запазват позицията си в Лига С на състезанието, а гостите от британската иберийска територия отпадат в по-долното ниво. "Лъвовете" вече имат 6 точки и са на 1 от 2-ия в групата Република Северна Македония, като следващата среща се очертава в Скопие директен сблъсък за позицията след първенеца Грузия.

Срещата беше дебют и за новия национален селекционер на България Младен Кърстаич, както и за Йоан Стоянов, Марин Петков, Георги Русев, Илия Груев и 17-годишния Никола Илиев, играещ за младежите до 20 години на Интер (Милано).

Това е първа победа за България за 2022-а година и първа от 12-и октомври миналата година, когато при предишния селекционер Ясен Петров националите биха Северна Ирландия с 2:1 в световна квалификация.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.