Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Католическият свят празнува Възкресение Христово!
1 Април 2018
Папа Франциск използва големия християнски празник, за да отправи силно послание в подкрепа на тези, които са дошли в Европа в търсене на по-добър живот
На днешния ден католиците по света честват Възкресение Христово. Папа Франциск използва големия християнски празник, за да отправи силно послание в подкрепа на тези, които са дошли в Европа в търсене на по-добър живот.

В нощта на Възкресението пред 10 000 души в базиликата „Свети Петър" във Ватикана католическият духовен водач кръсти бивш нелегален имигрант от Нигерия, който се превърна в герой.

31-годишният просяк Джон Огах се оказа на първите страници на вестниците в Италия като пример за смелост и гражданска съвест, след като през септември спря въоръжен със сатър крадец, отмъкнал по-рано от магазин значителна сума пари, съобщава RAInews24.

Огах проснал престъпника на земята до идването на полицията, след което си тръгнал. Бил открит чак по-късно след преглеждане на записите от охранителните камери.

Тази нощ негов кръстник стана полицейският капитан, работил по случая. Силите на реда помогнали на нигериеца да получи официален статут на мигрант и сега той работи в склада на благотворителна организация.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
13 Jun, 2018 | 01:44

Микеланджело като слизал от скелето цял в бои и зараснали за краката му чорапи, видял в ултравиолетово сияние папата, усмихнат приветливо, да иска да му каже нещо важно:
- Остави тази глупост, всичко ще бъде изстъргано и боядисано със златна боя, и всяка неделя на Службата тези девици - и показал към отряд спортни момичета по бикини, - заедно с тези негри културисти ще разиграват перформанса Сътворението на света. Църквата минава към концептуално изкуство.
- Под еврейски натиск, полага й се.
- Ааа, че ти така и ще отричаш холокоста? Ще кажеш че Разпятието е било в Цариград, че Христос е бил българин, защото изсраел не е имало, Йерусалим е бил едно мини село с 3,500 жители и все неграмотни арапи! Ааа, Анатема Фашист!
Геният разбрал че това е от паралелната реалност, но нежеланието да идва повече на този свят му се вменило на клетъчно ниво.



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.