Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Патриарх Неофит: България уверено да продължи по пътя на своя благословен напредък
1 Януари 2018
Пожела в словото си българският патриарх
Българският патриарх Неофит отслужи тържествен молебен за новата година в катедрала "Свети Александър Невски" в столицата. Храмът събра много миряни, които си пожелаха най-вече здраве за започващата година, съобщава БНР. През 2018 г. България уверено да продължи по пътя на своя благословен напредък, пожела в словото си българският патриарх. Той се обърна към християните с благодатните думи на Исус Христос:  Дух Господен ме прати да лекувам ония, които имат сърца съкрушени, да проповядвам на пленените освобождение, да проповядвам Господната година....Всички миряни бяха благословени с настъпващата нова година. 

Пред микрофона на "Хоризонт"  хората споделиха надеждите си за най-вече за здраве и щастие през новата година:Да съм здрава, да са живи и здрави първо децата ми и много радости. Живот и здраве и това е - и да се оправим по-бързо. Много здраве си пожелахме.Повече успехи за България като цяло, по-малко бедност и несправедливости.Лично щастие, естествено. Да сме здрави, ние сме си щастливи. 

Преди молебена за новата година патриарх Неофит отслужи тържествена Василиеива литургия, защото днес  православната църква почита  паметта на Свети Василий Велики - покровител на милосърдието и добротворството и един от най-големите християнски мислители, философи и писатели.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.