Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Патриарх Неофит получи в Москва награда за укрепване на единството на православните народи
9 Март 2016
Председателят на Фонда за единство на православните народи Валери Алексеев и руският патриарх Кирил връчиха награда на патриарх Неофит
В голямата зала на храма "Христос Спасител" в Москва Международният обществен фонд "Единство на православните народи" награди българския патриарх Неофит за "принос към единството на православните народи и за утвърждаване на християнските нравствени ценности в обществото", съобщава БНР.

В словото си по време на церемонията руският патриарх Кирил обърна внимание върху международните процеси, подчертавайки, че православната църква работи за запазването на мира по света и за утвърждаването на християнските ценности в него.

Днес, каза още той, имаме истинско разбирателство с Римокатолическата църква след срещата в Хавана.

Патриарх Кирил каза, че предстоятелят на Българската Православна църква патриарх Неофит е доказал себе си като радетел на единението в православния свят.

Той има специален принос в запазването на християнските ценности, бе категоричен още руският патриарх.

Председателят на Фонда за единство на православните народи Валери Алексеев и руският патриарх Кирил връчиха награда на патриарх Неофит. След като получи наградата предстоятелят на Българската Православна църква заяви, че в днешното размирно време, когато европейските ценности на цивилизацията ни са подложени на изпитание, трябва да работим, за да има повече праведност и справедливост. След това патриарх Неофит подари на руския патриарх Кирил копие на Чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир.

Международният фонд връчи още своите награди на сръбския президент Томислав Николич и председателят на руския парламент Сергей Наришкин.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.