Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Копие на чудотворни икони във Варна
21 Ноември 2014
Той е изписал две точни копия на чудотворната иконата "Всецарица" за храмове в света, които пожелаят да ги имат за утешение на вярващия народ

С благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан във Варна пристигна копие на чудотворната иконата "Всецарица" от манастира Ватопед на Света Гора.

Тази икона е дело на иконописец - монах от Света Гора- Атон. Той е изписал две точни копия на чудотворната иконата "Всецарица" за храмове в света, които пожелаят да ги имат за утешение на вярващия народ и в подкрепа на множеството боледуващи и страдащи. Едната икона е взета за храм в Русия, а другата потегля за България.

Заедно с "Всецарица" пристига и копие на Молдовската чудотворна икона на Св. великомъченик Георги от Зографския манастир на Света Гора. Тя е подарък от братството на манастира за варненския храм "Св. Атанасий". Нейният обков е ръчна изработка. По поръчка на църковното настоятелство, специално за тези икони са изработени дърворезбовани рамки. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.