Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Eдно от чудесата на християнството само на няколко км от София
6 Май 2013
В църквата на манастира "Св. Георги Победоносец" от 13 век има камък, който расте

Само на няколко километра от София в с. Горни Богров се намира едно от чудесата на християнството. В църквата на манастира "Св. Георги Победоносец" от 13 век има камък, който расте.

Според легендата камъкът е донесен като трофей от Йерусалим от кръстоносците през 13-ти век, още преди да бъде построена църквата и сега се намира зад олтара й. Там влизат само мъже и то с разрешение на отец Антим. В църквата има книга, където хората, които идват от цяла България тук пишат за чудесата, които са им се случили, след като са пипнали камъка. Хора, които не са имали деца с години, се сдобиват с наследство. Преди години той приютил за 2 седмици в манастира баба Сийка.

Тя му разказала, че една нощ й се присънила Света Богородица, която й казала, че в двора на манастира има лековита вода. геодезисти-изследователи наистина открили на 6 метра дълбочина вода с горчиво-солен вкус. Според отец Антим тя напомня вкуса на водата от Мъртво море. Сега там има аязмо и идват хора от цяла България. /БГНЕС


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.