Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдивския митрополит Николай носи благодатния огън от Йерусалим
4 Май 2013
Митрополит Николай ще пътува с частен самолет. Разноските поемат православни християни от Пловдивска епархия

И тази година по решение на Светия Синод на Българската православна църква в България за благословение ще бъде донесен Свещеният Благодатен огън, който само на Велика Събота слиза на Гроба Господен в Йерусалим. Светият Синод, като откликва на духовната нужда на православния български народ от благословението на чудодейния Благодатен огън, е определил Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, като представител на Българската Патриаршия, да вземе молитвено участие в Последованието на слизането на Благодатния огън на Гроба Господен. То се възглавява от Негово Блаженество Теофил Трети, патриарх на светия град Йерусалим и на цяла Палестина и светите земи на Велика събота – 4 май 2013 г. Само православния Йерусалимски патриарх е носител на възможността да получава след гореща молитва на Велика Събота чудодейния огън.

Митрополит Николай ще пътува с частен самолет. Разноските поемат православни християни от Пловдивска епархия. Очаква се митрополит Николай да донесе Свещения Благодатен огън около 19. 00 часа, след което той ще бъде получен от представители на епархиите на Българската православна църква, за да озари празничните Пасхални богослужения по цялата страна. В някой епархии като Варненска и Великопреславска Благодатния огън ще бъде взет от по-близкия диоцез на Румънската православна църква.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.