Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Операция Арго" на Бен Афлек обра британските Оскари
11 Февруари 2013
Лентата бе определена за най-добър филм, а Афлек за най-добър режисьор

В Лондон се състоя церемония по връчването на наградите на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА). Един от големите победители стана филмът на Бен Афлек "Операция Арго", който след като обра почти всички американски награди, сега превзе и мъгливия Албион. Бен Афлек бе избран за най-добър режисьор, а "Операция Арго" за най-добър филм.

За най-добър британски филм бе призната последната серия за приключенията на най-известния шпионин Джеймс Бонд, "Координати: Skayfoll".

Най-добри актьори са Даниел Дей Луис, който играе на американския президент във филма "Линкълн" и Еманюел Рива за ролята й във филма"Love".

Носители на наградата за поддържаща роля станаха Кристофър Валц от "Джанго без окови" и Ан Хатауей за ролята й в "Клетниците".

Известният американски режисьор, актьор и сценарист Куентин Тарантино получи наградата за най-добър сценарий за "Джанго без окови".

Наградите БАФТА са едни от най-престижните в света на киното и телевизионно изкуство и заслужено се наричанат "британските Оскари". Тазгодишната церемония се състоя в Кралската опера "Ковънт Гардън" и бе водена от известния британски актьор и писател Стивън Фрай.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.