Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
НАСА публикува впечатляваща панорама на галактиката Андромеда [ВИДЕО]
8 Януари 2015
Панорамата обхваща част от Андромеда с дължина 61 000 светлинни години, като в изображението има над 100 милиона звезди

Американската Национална космическа агенция публикува впечатляваща панорама с висока резолюция на галактиката Андромеда, пише CNET. Космическият телескоп Hubble е заснел изображението, което съдържа 7398 кадъра, за да направи мозайка на намиращата се в съседство галактика. Това е най-големият правен някога образ на Андромеда. Той покрива толкова огромно пространство, че е трудно да се възприеме и осмисли невероятното ниво на детайлите.

За да покаже силата на изображението потребителят foatyverve на социалната платформа Reddit го е превърнал във видео полет на фона на драматична музика. Клипът може да се гледа както с 4К резолюция, така и с 1080Р. Пуснете го на цял екран, изгасете осветлението, облегнете се назад и го изгледайте, съветват от CNET. Видето започва с изображение на галактиката, заснето от Земята, а след това увеличава частта от Адромеда, съдържаща се в мозайката. Удивително е, че всички малки точици са звезди, всяка от които съдържа неизвестни светове и планети.
 
Панорамата обхваща част от Андромеда с дължина 61 000 светлинни години. NASA отбелязва, че в изображението има над 100 милиона звезди. „Това е като да фотографираш плажа с всичките му отделни зрънца пясък“, посочват от Агенцията.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.