Факти, Анализи, Коментари
   27 Юли 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стрелба по словашкия премиер - има опасност за живота му
15 Май 2024
Предполагаемият нападател е задържан от полицията. Районът е отцепен
Словашкият премиер Роберт Фицо е ранен при стрелба по него след среща на правителството, съобщи днес словашката агенция ТАСР, цитирана от "Ройтерс". 

Инцидентът е станал в град Хандлова, разположен на около 150 км североизточно от столицата Братислава. Фицо е бил прострелян в стомаха пред местния Дом на културата, където е отивал за среща със свои поддръжници. Чути са били четири изстрела. 

Предполагаемият нападател е задържан от полицията. Районът е отцепен. 

Словашкият министър-председател Роберт Фицо е с опасност за живота в болница, потвърди правителствената пресслужба. "Следващите часове са решаващи", написаха от правителствената пресслужба на официалната страница на Роберт Фицо във фейсбук. 

Премиерът е с няколко прострелни рани в корема, ръката и крака и лекарите се борят за живота му. Транспортиран е с медицински хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като предвид състоянието му полет до столицата Братислава на 150 километра би бил рискован. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.