Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Иво Маринов: Германия е приоритетен пазар за българския туризъм
8 Март 2013

За нас Германия е приоритетен пазар и продължаваме да работим за налагането на България като целогодишна туристическа дестинация. Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на специална пресконференция в рамките на световното туристическо изложение ITB в Берлин. Пред повече от 30 представители на чуждестранни медии Иво Маринов представи възможностите и достойнствата на България, които превръщат страната ни в предпочитано място за почивка. За периода януари-декември 2012 г. България е посетена от 6 540 839 души. 650 000 от тях са гостите от Германия.

Зам.-министър Маринов подчерта, че през последните години са направени огромни инвестиции в хотелската база в страната. Разнообразието от курорти и ваканционни комплекси предлага богат избор на туристите – както за любителите на лукса и нощния живот, така и за ценителите на тихи ваканции сред природа и древна култура.

Акцент в нашата работа е популяризирането на река Дунав, каза още Иво Маринов. България и Румъния са координатори на приоритетна ос 3 – туризъм, култура и мултикултурен диалог - на Дунавската стратегия.

Заедно с останалите участници, нашата страна работи усилено за превръщането на Дунав в единна дестинация с общ бранд за излизане на световните пазари. В тази връзка Иво Маринов специално благодари на германското правителство за подкрепата за развитието на Дунавския регион.

По думите на заместник министър Маринов държавата работи активно и за развитието на СПА и уелнес туризма, защото България разполага с подходящ ресурс за това. Наличието на 600 минерални извора, комплекси в екологично чисти региони, близо до винарски центрове, са част от предимствата на нашата страна в тази област, каза още Иво Маринов. Той припомни, че през месец май Поморие ще бъде домакин на най-значимото събитие в този бранш – Годишния конгрес на Европейската СПА асоциация.

Страната ни е богата съкровищница на тракийска, византийска и римска култура – факт, който обуславя развитието на културния туризъм у нас. Зам.-министър Маринов подчерта работата по проекта Виа Понтика – древен римски път, който минава покрай Черно море, както и една от последните археологически находки от 2010 г. – при разкопки на остров „Св. Иван“ край Созопол са открити мощи, считани за част от тялото на св. Йоан Кръстител.

Н.Пр. Посланикът на България в Германия Ради Найденов също изтъкна предимствата, които нашата страна предоставя за все по-широк кръг чуждестранни гости. „България е уникална комбинация от прекрасна природа, многовековна култура, нова голф дестинация, богати на вкус ястия и ароматни вина“, каза той пред представителите на медиите в германската столица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.