Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съединение, обединение, разединение
Иван Иванов - 8 Септември 2008
Напрежението бавно, но сигурно растеше. Кулминацията дойде по време на тържественото слово на президента

Тазгодишният шести септември ще се помни дълго. В ранния предобед на празника по инициатива на трите български партии – членки на ЕНП – ГЕРБ, ДСБ и СДС, започна подписка срещу тройната коалиция. Активистите на десните партии събираха подписи под формата на заповеди за уволнение на премиера и кабинета.

За честването на празника в Пловдив пристигнаха президентът, премиерът и председателят на Народното събрание. В специално изявление, направено по време на посещението му на конната база “Хан Крум”  в пловдивското село Войводиново, президентът посочи, че на този ден българите не можем да се делим и трябва всички да празнуваме заедно. По повод на инициативата на опозицията за уволнение на правителството той заяви, че в 123-годишната история на празника на Съединението не знае случай на опит за неговото партизиране. Преди започване на тържеството пък премиерът изтъкна, че като българин го било срам от опозицията и че толкова деструктивна опозиция България никога не е имала и не познава. Той определи състоянието на десните партии като безизходица, а тяхната инициатива –  като дейност на един триумвират на разделението, която не приема сериозно.

Напрежението бавно, но сигурно растеше. Кулминацията дойде по време на тържественото слово на президента. Активисти от групата на ДСБ извадиха предварително подготвени плакати с надписи  “Уволнени сте!”, “Станишев, Царят и Доган на Русия армаган!”, “Прогонихте децата ни!”, “Гоце и сие, всички с досие!”. Младежите от клубовете „Съхрани българското” им отвърнаха с контравикове. Резултатът бе заглушаване на речта на президента...

Това са фактите. Те пораждат много и, мисля, важни въпроси. Кой в България води деструктивна политика – управляващата коалиция или опозицията? В безизходица ли се намира опозицията? А управляващата коалиция? Единна ли е опозицията? А управляващата коалиция? Каква оценка трябва да се постави на правителството за неговото управление? Намери ли опозицията правилния начин и точния момент за протестните си действия? Какво значи съединнение и какво – разединение?

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
24 Sep, 2008 | 10:36

че сме си заслужавали управниците е тъпо клише! Хайде кажете КАК да избера този,когото искам - бай Пешо от Вълчи Извор,напр. Не се заблуждавайте,че сме свободна страна,в която...евентуално...да можем да се самоуправляваме...НАС НИ УПРАВЛЯВАТ ВЪПРЕКИ ВОЛЯТА НИ

jimi
10 Sep, 2008 | 18:07

i na kioraviq glihiq e qsno komu sluguvat televiziq radio i ***** agencii kat va6ta

jimi
10 Sep, 2008 | 17:58

upravlqva6tite sa gadna mafiq mediite palen slugunaj po lo6i ot prostitutki koito se davat za pari a mediite si prodadoha savesta lajat qko naroda igo manipulirat nqmat gram savesst lajat i prikrivat upravnicite kadesvobodnoto slovo pitam treperkovci jurnalisti pedali ne6tastni

Георги Петров
10 Sep, 2008 | 12:53

Когато всички са за бесене, не бесят никого. - Петров.

Pesimist
09 Sep, 2008 | 17:02

Някой беше казал, че всеки народ си заслужава управниците...

мутрев
08 Sep, 2008 | 15:15

Това ЛИ...са фактите. Те пораждат ЛИ...много и, мисля, важни въпроси. Кой в България води деструктивна политика – управляващата коалиция или опозицията?...... или пък мракобесните ...медии ?

Или пък "платени ЕНИЧЕРИ - медии и политиси ???"

Важното е че нещичко помръдна!
Дал бог, да се събудят хората и да сложат всекиго на мястото му !!!

МИТ
08 Sep, 2008 | 10:06

Управляващи СЛАБ 2


Опозиция СЛАБ 2


Празника на Съединениенто превърнат във фарс. Позор!!!!!!!!!!!!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.