Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Къде е най-голямата коледна елха на света?
20 Декември 2022
Висока е 750 метра, а в основата си е широка 450 метра
Най-голямата коледна елха на света отново е тази в италианския град Губио. Силуетът ѝ е светлинен, а заради размерите си от 1991 година е в Книгата за рекорди на Гинес.

Елхата  е оформена от светлини по склона на планината Инджино. Основата ѝ започва от площада на Губио "Куаранта мартири". Висока е 750 метра, а в основата си е широка 450 метра. Звездата на върха ѝ в близост до базиликата на покровителя на Губио -  Св. Убалдо, заема площ от 1000 квадратни метра. Лед осветлението ѝ се захранва с енергия от възобновяеми източници. 

Идеята за тази елха, възникнала през 1981 г., е на доброволци и е в чест на светеца от една страна, а от друга  - като пример за опазване на природата. Сега тя светна за 42-ри път като "специално послание от Умбрия – зеленото сърце на Италия, за мир в настоящия най-сложен международен сценарий от последните години", се казва в официалното комюнике във връзка със  събитието.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.