Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Индия смята да създаде войници-роботи с изкуствен интелект
11 Юни 2013
Първоначално войниците-роботи само ще помагат на военнослужещите, но впоследствие техните функции ще бъдат разширени
Индийската Организация за отбранителни изследвания и разработки смята да създаде „бойни роботи” на „високо ниво” с изкуствен интелект. Те се планира да бъдат задействани в операциите в неспокойните райони на страната, например по границата с Пакистан в спорния щат Джаму и Кашмир, съобщи представител на Организацията, цитиран от РИА Новости.

Предполага се, че роботите ще могат да различават „своите” и „чуждите”. „Ние смятаме да работим върху създаването на войници-роботи. Това е нова програма и редица лаборатории вече провеждат мащабни дейности в сферата на робототехниката”, заяви ръководителят на организацията Айнаш Чандер, който бе назначен на тази длъжност в края на май.

Чандер е главен разработчик на индийската програма за ракетите с голям обсег, включително на балистичната ракета „Агни”. Според него бъдещето на войната по суша и по въздух е без участието на хора. Първоначално войниците-роботи само ще помагат на военнослужещите, но впоследствие техните функции ще бъдат разширени, отбеляза Айнаш Чандер.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.