Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Свазиленд забраниха на вещиците да летят на повече от 150 м височина
16 Май 2013
Магьосниците в Европа са били изгаряни на клади, но в африканската държава отношението към тях е по-толерантно

Властите в африканската държава Свазиленд забраниха на вещиците, яхнали своите метли, да летят на височина над 150 метра.

Преди много години злите магьосници в Европа са били изгаряни на клади. Но в африканската държава Свазиленд, където хората са много суеверни, отношението към тях е по-толерантно.

Властите от гражданската авиация издадоха заповед вещиците да не осъществяват полети на метлите си над 150 метра височина, за да не затрудняват излитащите и кацащи самолети. Всяка магьосница, хваната в нарушение, ще бъде арестувана и глобена с 500 хиляди ранда.

"Вещица върху метла не трябва да лети на височина над 150 метра, заяви маркетинг директорът на свазилендската гражданска авиация Сабело Дламини пред местния вестник "Стар". Забраняват се също полети на детски хеликоптери и на хвърчила в близост до летищата."

В Свазиленд гледат много сериозно на магьосничеството и вярват в черната магия. Миналата година виден местен депутат настоя да бъде въведен патентен данък за лечителите с духове, за да се подпомогнат отънелите финанси на държавата.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.