Факти, Анализи, Коментари
   30 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Google превърна японски гражданин в престъпник
16 Април 2013
Той осъди компанията да му плати компенсация

Токийският окръжен съд задължи компанията Google да изплати компенсация от 300 000 йени /малко над 3000 долара/ на японски гражданин. Мъжът сериозно е пострадал заради резултатите, давани от търсачката на Google.

През октомври 2011 година японецът, чието име не се съобщава, е подал иск в съда срещу американския интернет гигант и е настоял да получи компенсация за уронване на репутацията му.

При изписването на името на мъжа търсачката автоматично препращала към престъпления, които той никога не е извършвал. Това е превърнало живота на ищеца в ад. Той загубил работата си, а след това на други места отказвали да го назначат, съобщава БТА.

Съдът е удовлетворил частично иска на мъжа. Първоначално ищецът е поискал 1,3 милиона йени /13 300 долара/. Съдът е постановил още името на японеца да бъде заличено от търсачката.

В японското подразделение на Google са съобщили, че се запознават с решението на съда. Преди време от токийския офис бяха информирали, че нямат правата да редактират информацията в търсачката. Това може да извърши само централата на компанията в САЩ, но тя е извън юрисдикцията на японското правосъдие. В същото време адвокатите на потърпевшия настояват за незабавни мерки.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.