Факти, Анализи, Коментари
   30 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Верига ресторанти предлага майонеза с канабис
11 Април 2013
В нея са премахнати еуфоризиращите съставки на канабиса

Четири ресторанта за бързо хранене от веригата "Манекен Пис", разположени в Амстердам и Утрехт, предлагат от днес заеднос пържените картофки майонеза с канабис.

Собственикът на заведенията Алберт ван Бек заяви, че идеята му хрумнала от близките кафенета, в които е разрешена консумацията на канабис. Мирисът на трева се смесвал с аромата на пържените картофки в закусвалнята му в Амстердам.

Ван Бек уверява, че предлаганата майонеза във веригата, носеща името на популярната статуя на пишкащо момченце от Брюксел, няма да има упойващи свойства. В нея са премахнати еуфоризиращите съставки на канабиса THC (делта 9 тетрахидроканабинол), съобщава БТА.

"Всичко е въпрос на нови вкусове и на диверсификация, заяви Ван Бек. В менютата ясно сме указали, че канабисът в нашата майонеза няма еуфоризиращ ефект!"

Освен това продажбата на новия продукт в големи количества, в който не е включено активното вещество THC, ще го направи напълно законна. Ван Бек притежава три заведения в Утрехт и едно в Амстердам.

Притежанието и консумацията на канабис в количества, по-малки от 5 грама на човек, са разрешени в Холандия от 1976 година насам.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.